Skip to content

Microsoft hyllar nya chalmers.se

01 april 2011

Nya chalmers.se var nominerad till bästa webbplats på den nationella it-konferensen Microsoft Tech Days i Örebro förra veckan.
Det räckte inte ända fram till seger, men nu hyllas sajten av mjukvarujätten:
”Med sin nya moderna webbportal ligger Chalmers tekniska högskola i framkant bland världens universitet”, slår förvisso inte helt opartiska Microsoft fast i en nyskriven artikel på sin hemsida Executive Circle.
Det ska sägas med en gång:
Nya chalmers.se bygger på Microsofts egen plattform Sharepoint 2010, men ibland måste man få klia sig själv på ryggen lite grann. Sajten lanserades i oktober och är skapad av it-konsulterna på Sogeti i nära samverkan med kommunikationsbyrån Dear Friends och avdelningarna Kommunikation och marknad och IT-service på Chalmers.
Ulf Asklin var projektledare och beställare från Chalmers:
– Det är självklart kul att sajten blir uppmärksammad samtidigt som jag som projektledare vet hur mycket vi har strukit på vägen och som kommer längre fram. Samtidigt är det ingen tvekan om att Chalmers har höjt självförtroendet rejält på webben, säger han i en kommentar till Alumnibloggen.
I artikeln på Microsoft Executive Circle utropas Chalmers till ”bäst i klassen”. Högskolans effektive CIO, Tony Ottosson Gadd (bilden t h), menar att nya chalmers.se bidrar till att stärka Chalmers varumärke och locka fler internationella studenter:
– Det är sannolikt att vår nya webb har bidragit till detta. Tecken tyder också på att vi har blivit attraktivare för företag som i olika former kan stödja Chalmers forskning. Det kan i sin tur leda till ökade forskningsanslag från de statliga forskningsråden, säger han.
Chalmers tidigare externa webbplats var i behov av en uppryckning och modernisering. Tony Ottosson Gadd säger att den fungerade bra men att den började bli föråldrad med ett statiskt och rörigt innehåll och brist på interaktion med besökarna.
– Vi hade en hög ambitionsnivå när vi beslutade oss för att satsa på en ny webbportal. Vi ville bygga en modern webb som skulle ligga i framkant bland universitet världen över. Detta har vi lyckats med. Det här projektet har varit oerhört lyckat, säger Tony Ottosson Gadd.
I oktober 2010 kunde nya chalmers.se sjösättas. Innehållsansvaret ligger på avdelningen Kommunikation och marknad, där webbsamordnare och redaktörer för sajtens olika delar dagligen arbetar med att utveckla och förbättra webbplatsen.
– Nu fortsätter utvecklingsarbetet, i år flyttar exempelvis 17 institutioner in i plattformen. Vi diskuterar hur chalmers.se ska utvecklas varje dag för att möta våra besökares behov, säger Ulf Asklin (t v) till Alumnibloggen.
Tony Ottosson Gadd:
– Det är lätt att söka och hitta information på den nya sajten. Det är också betydligt enklare för redaktörer och skribenter att redigera och uppdatera information.
Chalmers var den enda högskola som blev nominerad till en Microsoft Award i år. Priset delas ut i fem olika kategorier, varav utmärkelsen till bästa webbplats anses som den tyngsta.Vinnare i webbkategorin blev stegräknartävlingen steg.se. Förutom Chalmers var även lärplattformen VKlass nominerad.

Foto: Jan-Olof Yxell

Läs hela artikeln >>>

Läs mer om Microsoft Awards 2011 >>>

About these ads
3 kommentarer leave one →
 1. Robin permalink
  11 maj 2012 14:09

  Det är konstigt att den fungerar så dåligt om den nästan fick ett första pris. Det har varit otroligt mycket problem från första dagen med den nya hemsidan. Den gamla sidan används fortfarande just p.g.a massa problem.

  • Håkan Johansson permalink
   28 maj 2013 18:18

   Kan bara instämma. Den är så långsam att det ju är pinsamt!

   • Michael Nystås permalink*
    29 maj 2013 15:32

    Hej,

    tack för synpunkter. Chalmers webbplats har dragits med stora problem, men det pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete som kommer att leda till en stabilare och snabbare webb. De återkommande driftstörningarna från i höstas hör till det som åtgärdats, men vi är medvetna om att det återstår mycket arbete. Nya installationer och buggfixar görs regelbundet.

    Vänliga hälsningar

    Michael Nystås
    Bloggredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 63 andra följare

%d bloggare gillar detta: